Nainen suunnittelutoimisto Luovision takana

Taipaleeni kohti yrittäjyyttä alkoi tietämättäni jo vuonna 2010, jolloin suunnittelimme ensimmäistä omakotitaloamme mieheni kanssa. Lähdimme rakennusprojektiin kovalla itseluottamuksella ja täydellä antaumuksella, ilman mitään sen kummempaa osaamista.

Melko pian huomasimme, että lapsiperheen arjessa rakennusprojekti tuntui lähinnä kaaokselta, joka ei ollut hallinnassamme. Mittasuhteita, kalusteita, valaistusta ja tulevaa tunnelmaa oli vaikea hahmottaa ilman konkreettisia visualisointikuvia. Pähkäilin viikkotolkulla mitoituksia, valaistusta ja pintamateriaaleja. Piirsin talomme pohjan aidossa koossaan jopa eräälle hiekkamontulle. Muistan tuolloin miettineeni, että tämän on oltava tehtävissä helpomminkin. Tästä heräsi kiinnostus 3D-mallinnusta kohtaan.

Työelämässä huomasin jo varhain, että minua kiinnosti suuresti työtilojen toiminnallisuuden sekä toimitilojen arjen sujuvuuden parantaminen ja yhteisöllisyyden lisääminen tilasuunnittelun kautta. Muutamassakin työpaikassa loin kalustuksen avulla työyhteisölle uusia rutiineja ja tapoja olla yhdessä työ- ja taukohetkissä. Aitoa kohtaamista tukeva tilan suunnittelu mahdollisti entistä parempaa tiimiytymistä sekä lisäsi palauttavia hetkiä työpäivään.

Aloitin sisustusalan opinnot myöhemmin vuonna 2010, IT-alan päivätyöni ohessa. Vahvan IT-taustani myötä aloin perehtyä tarkemmin 3D-visualisointiin. Se vei minut niin mennessään, että saatoin mallintaa tuntikausia yöhön saakka pyöritellen eri vaihtoehtoja.

Yrittäjäksi vuonna 2016

Monta elämänvaihetta rikkaampana ja läheisten kannustuksen saattelemana oivalsin, että minulla voisi olla jotain tarjottavaa muillekin. Suunnitteluprojekteja aloitin tekemään vuonna 2014 yksityisille ja yrityksille laskutusosuuskunnan kautta. Yritykseni Suunnittelutoimisto Luovisio käynnisti toimintansa 2016, kun palasin kokopäiväisesti työelämään vanhempainvapaani jälkeen.

Kuva: Petra Veikkola

Intohimo ja palo tämän työn tekemiseen ovat kulkeneet mukanani vuodesta toiseen ja toivon, että se jatkossakin näkyy kaikessa mitä teen. Ihmisten kokonaisvaltainen hyvinvointi, johon myös kaikki rakennetut tilat liittyvät, ovat erityisen lähellä sydäntäni. Minulle on luontaista nähdä ja aistia tilassa vahvasti tilaan sopiva toiminnallisuus ja kuulen herkällä korvalla myös asiakkaan toiveet ja tarpeet.

Tavoitteenani on luoda tiloja ja tunnelmia, joissa ihmisen on hyvä olla ja joissa arjen toiminnot on mietitty huolella. Haluan ymmärtää asiakastani, jotta voin luoda hänelle jotain sellaista, mistä hän pitää.

Olen onnellinen saadessani tehdä työtä, jota rakastan, ja iloitsen kaikista niistä ihmisistä, joita saan tässä työssä tavata ja auttaa. Vuosien varrella olen saanut olla suunnittelemassa satoja erilaisia tiloja ja tavata upeita ihmisiä. Olen unelma-ammattissani!

Marika

Avainsanat: , , , , , ,