Miksi tilamuutoksessa kannattaa käyttää sisustussuunnittelijaa?

Olipa kyseessä pieni iso tai pieni tilamuutos tai kokonaisvaltainen toimistoprojekti, lopullisten päätösten tekeminen ja kokonaisuuden hahmottaminen ei ole koskaan helppoa. On osattava ottaa huomioon suunnittelua rajoittavat ja tukevat tekivät, kaikkien tilankäyttäjien tarpeet ja laadittava realistinen budjetti.

Tämän jälkeen on osattava etsiä ja valita oikeat tuotteet ja varmistettava, että lopputulos vastaa sitä, mitä on lähdetty tavoittelemaan. Itse muutokselle on hyvä asettaa tavoitteet, vastaamalla kysymykseen, mitä muutoksella pyritään saavuttamaan? Tällaisen kokonaisuuden käsissä pitäminen voi olla haasteellista ja aikaa vievää ja joskus se voi mennä jopa syvälle tunteisiin.

5 syytä, miksi kannattaa käyttää sisustussuunnittelijaa:

1. Saat käyttöösi loputtoman idea- ja tietopankin ja alan verkostot

Sisustussuunnittelija tekee suunnittelu- ja selvitystyötä työkseen. Suunnittelijalla on valtavasti tietoa ja kokemusta erilaisista pintamateriaaleista, maalisävyistä, valon ja varjon vaikutuksista tilan kokemiseen sekä ymmärrystä siitä, miten tavoitat toivomasi tunnelman erilaisilla nikseillä. Suunnittelijan työssä on olennaista kyky hallita monta osa-aluetta yhtä aikaa, mikä on verraton apu projekteissa, joissa on paljon liikkuvia osia ja päätettäviä asioita.

Suunnittelijan käsien kautta on kulkenut satoja, ellei jopa tuhansia suunnitelmia ja pintamateriaaleja. Hän osaa ehdottaa ratkaisuja, jotka voidaan toteuttaa annetun budjetin rajoissa. Sen lisäksi hän pystyy tuomaan uusia näkökulmia, joita et ole itse tullut edes ajatelleeksi.

Suunnittelijan kautta pääset käsiksi myös alan verkostoihin. Saat ensikäden tietoa siitä, mistä löytyy mitäkin. Suunnittelija tekee yhteistyötä myös eri urakoitsijoiden ja ammattiryhmien edustajien kanssa. Saat vähintääkin vinkkejä, joilla voit löytää tekijöitä ja urakoitsijoita projektiisi.

2. Päätösten tekosi helpottuu ja nopeutuu

Suunnittelijan avulla pääset kiinni siihen, miksi jokin toinen vaihtoehto on sinulle parempi kuin toinen. Pystyt vertailemaan suunnittelijan tekemien suunnitelmien avulla ratkaisuja ja tehdä lopulliset päätökset levollisin mielin, usein nopeammin kuin ilman suunnittelijaa. Suunnittelija antaa sinulle myös ne faktat, joihin perustat päätöksesi.

Suunnittelijaa voisi kuvata järjen ääneksi, joka antaa sinulle ajattelemisen aihetta toiminnallisuuden, puhdistettavuuden ja kestävyyden näkökulmasta ja varoittaa tarvittaessa virheratkaisuista.

3D-visualisointia ja -mallinnusta käyttävät sisustussuunnittelijat auttavat asiakastaan hahmottamaan tulevaa tilaa tai muutosta visuaalisesti, jo ennen kuin varsinaisia lopullisia päätöksiä on edes tehty.

3. Sinulle jää enemmän aikaa muuhun

Tilojen rakennus- ja remonttiprojektit voivat viedä aikaa kuukausista vuosiin ja kaikki itse tekemäsi työ on käytännössä pois joko työajastasi tai vapaa-ajastasi. Jos rakastat käyttää kaiken työ- tai vapaa-aikasi eri ratkaisuja vertailemalla tai tuotteita pähkäilemällä, sinun ei todennäköisesti kannata palkata sisustussuunnittelijaa.

Jos sen sijaan haluat käyttää aikaasi muuhun ja jättää projektin ammattilaisen käsiin, silloin suunnittelija on korvaamaton apusi. Tärkeää on, että henkilökemiat natsaavat suunnittelijan kanssa, koska vain silloin voit luottaa työtehtävät suunnittelijalle, joka hoitaa projektia tai sen osia puolestasi.

4. Henkinen tukesi on lähempänä kuin arvaatkaan

On hyvin harvinaista, että tilamuutoksiin liittyvissä remontti- tai rakennusprojektissa kaikki menee kerralla putkeen. Yllättäviä – ikäviäkin – juttuja voi tulla eteen remonttikohteessa jo purkuvaiheessa.

Käytännön suunnitteluavun lisäksi suunnittelija on henkinen tukesi tilaprojektissa. Suunnittelija on todennäköisesti uransa aikana nähnyt kaikenlaisia tilanteita läheltä ja kaukaa ja osaa antaa sinulle perspektiiviä, kuinka suhtautua niihin. Parhaassa tapauksessa suunnittelija pystyy auttamaan myös tilanteen ratkaisussa sinun eduksesi.

5. Säästät rahaa, hermoja ja itseäsi

Jos et ole koskaan käyttänyt suunnittelijaa, tulet yllättymään siitä, miten paljon saat suunnittelijalta taustatietoa eri materiaaleista ja niiden toimivuudesta jo lyhyessä ajassa ja miten monta asiaa suunnittelija osaa ottaa huomioon. Saat myös näkökulmia, joita et ole itse edes ajatellut. Todennäköisesti joutuisit kaivamaan itse tietoa usean viikon ajan ja käyttämään aikaasi päästäksesi edes lähelle sitä tietomäärää, mitä suunnittelija voi antaa sinulle vaikkapa muutamassa tunnissa – siltikin todennäköisesti epäilisit, oletko tehnyt oikeat havainnot vai oletko antanut tunteidesi vaikuttaa loppupäätelmiisi.

Suunnittelijan valjastaminen tekemään puolestasi jotain, mikä veisi sinulta moninkertaisen ajan, on suoraa säästöä. Säästät itseäsi, aikaasi, rahojasi ja hermojasi.

Luovisio on mielellään mukana niin isoissa kuin pienissä tilaprojekteissa ja auttaa asiakkaitaan suunnittelemaan viihtyisiä tiloja. Ota yhteyttä niin jutellaan projektistasi!

Avainsanat: , , , ,