Hei, olen Marika, lempääläinen yrittäjä, Luovision perustaja ja sisustussuunnittelija. Rentoudun luonnossa, ja saattaapa minut löytää kotipihan puutarhastakin silloin tällöin. Luonto ja sen ehtymättömät väriyhdistelmät ovat suurin inspiraation lähteeni.

Rakastan valokuvaamista, kauniita auringonlaskuja ja kaikenlaista puuhastelua perheeni kanssa. Olen kuulemma monitoiminainen ja pidän helposti tusinoittain lankoja käsissäni. Perheeseeni kuuluu aviomies ja kaksi lasta.

Mottoni  ”Make things happen” kuvaa hyvin luonnettani ja tapaani tehdä töitä.

Kuva: Pasi Jormalainen

Marika Ritala-Mäkinen
yrittäjä, sisustussuunnittelija

marika(at)luovisio.fi
044 537 6844

Seuraa somessa ja verkostoidu:

3 faktaa, joita et ehkä tiennyt minusta… vielä:

1. Syntynyt Seinäjoella – suonissa virtaa siis eteläpohojalaasuus. Olen ylpeä juuristani.

2. Olen myös tietojenkäsittelyn ammattilainen, valmistunut tradenomiksi (BBA) jo vuonna 2004. Minussa asuu pieni nörtti edelleen.

3. Hyvän kahvin ystävä – juon joskus liikaa hyvää kahvia, ja sitten menee lujaa 🙂

Mediassa
Ukko.fi-laskutusosuuskunnan tekemä haastattelu

Bloggarina Etuovella
Kirjoitan Etuoven sisustusblogissa sisustukseen ja sen suunnitteluun liittyviä juttuja ja  aika ajoin teen myös yhteistyötä Etuoven yhteistyökumppaneiden kanssa. Pääset lukemaan kaikki Etuoven blogipostaukseni tästä.

Yrittäjätarina – Oivallusten kautta uudelle uralle

Taival kohti yrittäjyyttä alkoi tietämättäni jo vuonna 2010, jolloin suunnittelimme ensimmäistä omakotitaloamme mieheni kanssa. Lähdimme rakennusprojektiin kovalla itseluottamuksella ja täydellä antaumuksella, ilman mitään sen kummempaa osaamista. Melko pian huomasimme, että lapsiperheen arjessa rakennusprojekti tuntui lähinnä kaaokselta, joka ei ollut hallinnassamme.

Kodin mittasuhteita, kalusteita, valaistusta ja tulevaa tunnelmaa oli vaikea hahmottaa ilman konkreettisia visualisointikuvia. Pähkäilin viikkotolkulla mitoituksia, valaistusta ja pintamateriaaleja. Piirsin talomme pohjan aidossa koossaan jopa eräälle hiekkamontulle. Muistan tuolloin miettineeni, että tämän on oltava tehtävissä helpomminkin.

Aloitin sisustusalan opinnot myöhemmin vuonna 2010, IT-alan päivätyöni ohessa. Omakohtaisen rakentamisprojektin myötä minulla oli herännyt vahva kiinnostus ymmärtää asioita, niin kuin suunnittelija ymmärtää. Vahvan IT-taustani myötä aloin perehtyä tarkemmin 3D-visualisointiin. Se vei minut niin mennessään, että saatoin mallintaa tuntikausia yöhön saakka pyöritellen eri vaihtoehtoja.

Yrittäjätarina jatkuu

Monta elämänvaihetta rikkaampana ja läheisten kannustuksen saattelemana oivalsin, että minulla voisi olla jotain tarjottavaa muillekin. Suunnitteluprojekteja olen tehnyt yksityisille ja yrityksille vuodesta 2014 lähtien laskutusosuuskunnan kautta. Yritykseni Suunnittelutoimisto Luovisio käynnisti toimintansa 2016, kun palasin kokopäiväisesti työelämään vanhempainvapaani jälkeen.

Intohimo ja palo tämän työn tekemiseen ovat kulkeneet mukanani vuodesta toiseen ja toivon, että se jatkossakin näkyy kaikessa mitä teen. Ihmisten kokonaisvaltainen hyvinvointi, johon myös kaikki rakennetut tilat liittyvät, ovat erityisen lähellä sydäntäni.

Olen onnellinen saadessani tehdä työtä, jota rakastan, ja iloitsen kaikista niistä ihmisistä, joita saan tässä työssä tavata ja auttaa.

Marika

Tavoitteenani on luoda tiloja ja tunnelmia, joissa ihmisen on hyvä olla ja joissa arjen toiminnot on mietitty huolella. Haluan ymmärtää asiakastani, jotta voin luoda hänelle jotain sellaista, mistä hän pitää.