Kun tilat halutaan tehdä käyttäjäryhmälle soveltuvaksi ja varmistaa, että kokonaisuudesta saadaan kaikin puolin toimiva ja viihtyisä, ja vieläpä yrityskuvaa tukeva, kannattaa projektiin ottaa mukaan tila- ja sisustussuunnittelun ammattilainen jo varhaisessa vaiheessa. Toiminnallisuus, mitoitukset, materiaalit, kalusteet ja muut tekniset ratkaisut on mahdollista suunnitella työyhteisöä tukevaksi ja työntekijöitä palveleviksi, kun niihin tartutaan ajoissa.

Tilan käyttäjien toiveet ja tarpeet ovat tila- ja sisustussuunnittelussa keskiössä – jopa nekin, joita asiakas ei itse osaa kertoa tai tiedostaa suunnittelun alussa. Suunnittelijan tehtävä on löytää avainkohdat ja rakentaa kokonaisuus toimivaksi sekä valita ne materiaalit ja ratkaisut, jotka tekevät tiloista miellyttävät katsella ja käyttää.

Ulkoisesti kauniitkaan toimitilat eivät ole viihtyisät, elleivät ne toimi työyhteisön arjessa ja tue itse työn tekemistä. Liian vähäinen säilytystila aiheuttaa dominoefektin koko toimistossa ja toisaalta vaikkapa toimiston väärin toteutettu ja mitoitettu vanha kalustus voivat luoda epäkohtia, jotka vaikuttavat pahimmillaan työhyvinvointiin ja tehokkuuteen.

 

Rakennettu ympäristö antaa aina viestin ja luo mielikuvia

Oletko tullut ajatelleeksi, millaisen viestin ja mielikuvan sinun työympäristösi antaa työtekijöille tai muille tiloissa kävijöille? Tukevatko ne brändiä, työhyvinvointia ja yrityskuvaa?

Jos olet epävarma näiden asioiden suhteen, kannattaa ottaa yhteyttä ja pyytää visiitille!