Suunnittelutoimisto Luovisio oli mukana Arja Raukola Oy:n tilojen suunnittelussa ja muutoksessa syksyllä 2016. Toimistotilan muutoksilla Arja Raukola Oy:ssä haluttiin saavuttaa ennen kaikkea työskentelympäristö, joka tukee työntekoa ja työhyvinvointia, mutta jossa näkyy myös yrityksen visuaalinen ilme ja sen mukaiset värit.

Tiloista haluttiin sekä viihtyisät että arjessa toimivat. Sisustukseen toivottiin pehmeyttä ja ripauksittain yrityksen visuaalisen ilmeen mukaisia värejä. Luovisio nappasi haasteen ilolla vastaan.

Toimistotilan uusi ilme on valoisa ja raikas

Toimiston uusi ilme on valoisa ja raikas, mutta aina ei ole ollut niin. Tilat olivat vuosien varrella eläneet usean eri vaiheen ja niihin oli kertynyt runsaasti erilaisia huonekaluja, joskin varsinaiset säilytysratkaisut olivat vähäiset.

Ensimmäisessä vaiheessa uusittiin toimiston keittiö nykyajan vaatimuksia ja tarpeita vastaavaksi. Muutoksen toisessa vaiheessa suunniteltiin ison aulatilan toiminnallisuus ja kalustus sekä muut tilat uusiksi henkilökunnan toiveita kuunnellen. Seinäpintoihin tiloissa ei koskettu muulla kuin pesurätillä. Suurimmat muutokset isossa tilassa saatiinkin aikaiseksi lattian ja kalustuksen uusimisella. Tila viimeisteltiin verhoilla ja muilla tilaan soveltuvilla somisteilla.

”Työntekijöiltä, asiakkailta ja yhteistyökumppaneilta saamamme palaute uusituista tiloista on ollut erittäin positiivista. Toimistolle on nyt mukava tulla ja täällä on kiva tehdä töitä. Suosittelen Marikaa ja Luovisiota lämpimästi.”  toimitusjohtaja Arja Raukola, Arja Raukola Oy

henkilokunnan_oleskelutila

Isossa aulatilassa sijaitsi aiemmin työtiloja sekä vastaanottotiski. Muutoksessa vastaanottotiskin tilalle tehtiin pieni vastaanottoaula, osa työtiloista siirrettiin erilliseen työhuoneeseen ja isoon aulatilaan järjestettiin henkilökunnan oleskelutila.

Aulatilaan jätettiin tilaa myös toivotulle taukojumpalle sekä erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Tila jaettiin eri toimintoihin siihen tarkoitukseen soveltuvilla säilytyskalusteilla, jotka hankittiin Offistoren kautta. Tilanjakajana toimivien liukuovikaapistojen toiselle puolelle saatiin sekä tarvittavat työpisteet että toimiston iso monitoimitulostin toimistotarvikkeineen.

”Toimistomme kuvastaa nyt yrityksemme ilmettä ja antaa ammattimaisen vaikutelman. Oleskelunurkkaus on meille erityisen mieluisa.” aluepäällikkö Eeva-Maija Hiekkataipale, Arja Raukola Oy

Ison aulatilan ikkunoista näkymä ulos ei ollut kummoinen, sillä sisäpihan katoilla olevat ilmastoinputket olivat näkymässä hallitsevat. Aiemmin sälekaihtimet pidettiinkin kiinni, ja tilassa oli vain niukalti luonnonvaloa. Projektin aikana kävi selväksi, että putket haluttiin piiloon, mutta luonnovaloa tilaan haluttiin lisää. Muutos toteutettiin valoverhoilla. Tilaan soveltuvat valoverhot, Luovision suunnitelmien mukaan, toteutti ja asensi Eurokangas, Tampere.

henkilokunnan_oleskelutila2

Henkilökunta osallistui aktiivisesti ideointiin ja kommentoi suunnitelmia. Hyviä muutos- ja parannusehdotuksia tulikin matkan varrella ja ne otettiin huomioon suunnittelussa. Viimeistelyvaiheessa henkilökunta valitsi teippauksien, akustiikkataulujen ja canvas-taulujen apila-teeman mukaiset kuvat. Taulut, teippaukset ja aulan kolmiulotteisen logon toteutti Mainostoimisto Värikäs Oy (Mainostulosteet.fi).

”Toimistomme on nyt toimivampi ja viihtyisämpi kuin aiemmin. Myös kaiuntaongelmat ovat hävinneet.” rekrytointikonsultit Ulla Kauppi ja Jasmiina Karvinen, Arja Raukola Oy

tyohuone1

neuvottelutila1_arja_raukola_oy

vieraiden_odotusaula_arja_raukola_oy

Lämmin kiitos Arja Raukola Oy:n henkilökunnalle ja kaikille projektissa mukana olleille yhteistyötahoille. Kanssanne on ollut ilo tehdä töitä. Oikein hyvää syksyä ja antoisia työpäiviä!

Alla video muutoksesta

Psst… Haluatko katsoa lisää kuvia siitä, miltä tiloissa näytti ennen remonttia? Jos niin, tsekkaa Luovision Facebook-sivuillaTykkää Luovisiosta, jos tykkäät muutoksesta 😉

Kaipaavatko toimitilasi tai toimistosi muutosta tai projektisi sisustussuunnittelijan apua?

Soita 044 537 6844 tai laita viestiä marika(at)luovisio, niin jutellaan lisää siitä, miten voisin auttaa.

/ Marika, Luovisio