Kirjoittaja: Marika / Luovisio Pvm: elokuu 29, 2016 Kategoria: Ajankohtaista, Sisustusvinkki, Vinkki Kommentit: 0

Pienten lasten äitinä tiedän, miten paljon kuluu aikaa vaatteiden paikalleen laittamiseen ja etsimiseen, etenkin silloin kun ne eivät ole siellä missä pitäisi. Lapsiperheen eteisessä käytännöllisyys ja lapsen omatoimisuus ovat avainasemassa, kun halutaan helpottaa koko perheen arkea ja lähdönhetkiä. Tässä vinkki naulakosta, joka houkuttelee pikkuväkeä laittamaan takit paikoilleen.

Naulakko lasten omalle korkeudelle

Tämä vinkki tulee tällä kertaa meidän oman kodin eteisestä. Lähtökohta oli tämä – lasten takit olivat harvase päivä pitkin lattiaa, usein myös penkillä tai ties missä hukan teillä. Naulakkotilaa kaikkien takeille on runsaasti, mutta takit eivät jostain syystä ”menneet paikoilleen”.

Hetken lapsia seurattuani tajusin, mistä se johtuu: Kun lapset tulevat sisälle, he riisuvat takin ennen kenkiä, jolloin takki heitetään pois päältä jo ulko-ovesta tullessa, jotta pääsee paremmin irrottamaan kengät. Ratkaisu: naulakko lasten käyttötakeille sopivalle korkeudelle heti ulko-oven viereen.

se_perinteinen_lastentakin_lattialla

Koko tila käyttöön

Meillä naulakolle parhaassa kohdassa on eteisen ikkuna ja melkein heitinkin jo ideani naulakosta menemään, kunnes koin varsinaisen ahaa-elämyksen. Koukuthan voi nimittäin kiinnittää suoraan ikkunalistaan, jolloin saadaan ikkunan alla oleva tilakin tehokkaaseen käyttöön. Toimii!

Lapset ottivat naulakon heti omakseen, ja vanhempien selät kiittävät. Muutos tapahtui niin pienellä panostuksella, ettei sitä melkein voi uskoa todeksi. Rahallisesti tähän ei uponnut senttikään, sillä naulakon koukut irrotettiin eräästä vanhasta käyttämättä jääneestä naulakosta. Lasten mielestä naulakko on hauska – kuulemma heidän vaatteitaan säilytetään nyt ikkunalla 🙂

koukut_listaan

siisti_naulakko_lasten_korkeudella

Muistilista lapsiperheen eteisen suunnitteluun

  • Huomioi lasten ikä ja ylettymiskorkeudet
  • Jos lapsia on useampia, nimikoi kullekin omat paikat ja laatikot (tarroin tai kuvin – tuttua päiväkodista)
  • Panosta eteisessä puhdistettaviin, kestäviin ja turvallisiin pintamateriaaleihin/kalusteisiin
  • Mitä pienempiä lapsia perheessä, sitä hiekkaisempia ja kuraisempia vaatteita tilassa käsitellään – huomioi ja suunnittele kurahuolto
  • Mitä isommat lapset, sitä enemmän vaatteet ja kengät vievät tilaa – sopikaa missä mitäkin säilytetään ja yhteisistä pelisäännöistä
  • Huomioi perheenjäsenten harrastukset – suunnitelkaa yhdessä, missä harrastuskamoja säilytetään
  • Seuraa lastesi toimintaa ja tee tarvittavat johtopäätökset, voit yllättyä, miten suuria vaikutuksia voi pienillä muutoksilla olla.

Psst…

Habitare 2016 – paljon antia lapsiperheille

Jos tuntuu, että lisävinkit lapsiperheen arkeen ovat tarpeen, niin kannattaa vierailla tänä vuonna Habitaressa, jonka yhtenä teemana on lapsiperheet. Perjantaina 9.9. luvassa lisää vinkkejä myös allekirjoittaneelta:

pe 9.9. klo 10.30-11.00 Koko perheen koti – Sisustusratkaisuilla helpotusta lapsiperheen arkeen. Lapsiperheen kodissa riittää ääntä, vilinää ja liikkuvia osia. Sisustussuunnittelija antaa vinkit, miten sisustusratkaisut ja toiminnallisuuden suunnitteluun panostaminen voivat tukea ja helpottaa arkea lasten kanssa.
Marika Ritala-Mäkinen, sisustussuunnittelija, Suunnittelutoimisto Luovisio

Uutta myös Opastetut kierrokset – mm. Lapsiperheiden sisustusratkaisuihin keskittyvät kierrokset, to 8.9., pe 9.9. ja la 10.9. klo 14.00: Tutustutaan käytännöllisiin ja kauniisiin sisustusratkaisuihin, joilla voidaan helpottaa lapsiperheiden arkea. Käydään läpi lapsiperheiden tarpeisiin sopivat messuosastot. Saat käytännöllisiä vinkkejä kotiisi vietäväksi (kierroksen vetäjänä sisustussuunnittelija Jonita Raikko).

Habitare16Olemmemukana655x102

Tutustu Habitaren ohjelmaan >>

Ilmaista sisustusneuvontaa Habitaressa

Sissareiden osastolla 3e30 on tarjolla messujen ajan maksuton sisustusklinikka, jossa voi kysyä vinkkejä meiltä paikalla olevilta sisustussuunnittelijoilta. Osastolla on myös lapsille oma piirtelypaikka.

sissarit_pro