Jos pohdit, tarvitsetko sisustussuunnittelua vai sisustuskonsultointia, suosittelen tekemään tämän tekemäni lyhyen testin. Kun tiedät, millaista apua tarvitset, pääset liikkeelle nopeammin.
Vastaa alla oleviin väittämiin:

  • Haluan olla mukana materiaalipohdinnoissa, niiden valinnoissa, kokonaisuuden suunnittelussa ja ohjata suunnitteluprosessia, sillä tiedän, minkä tyylistä kokonaisuutta ja tunnelmaa tiloihin haluan. (kyllä/ei)
  • Olen tehnyt itse alustavat sisustusvalinnat tai minulla on selkeä oma tyyli, johon kaipaan vahvistusta ja/tai lisäideoita ammattilaiselta. (kyllä/ei)
  • Mitoitusasiat, kalustus ja/tai valaistusasioiden perusjutut ovat hanskassa, mutta kaipaan ideoita ja vahvistusta tekemilleni valinnoille ja ajatuksilleni. (kyllä/ei)
  • Olen suunnittelut kokonaisuuden itse. Haluan ammattilaisen mielipiteen ja vahvistuksen kokonaisuudelle ja siinä oleville yksityiskohdille. (kyllä/ei)
  • Olen tehnyt alustavat suunnitelmat itse ja haluan varmistaa, että suunnittelemani kokonaisuus ja materiaalivalinnat toimivat arjessa. (kyllä/ei)
 • Minulla on sekä aikaa että kiinnostusta etsiä tietoa ja materiaalinäytteitä mm. pintamateriaaleista ja/tai valaistus- ja kalustusratkaisuista. (kyllä/ei)

ENITEN KYLLÄ-VASTAUKSIA: HYÖDYT SISUSTUSKONSULTOINNISTA TAI SUUNNITTELUPÄIVÄSTÄ

Jos vastasit useampaan kuin yhteen väittämään ’kyllä” hyödyt todennäköisemmin enemmän sisustuskonsultoinnista (2 h) tai suunnittelijan kanssa yhteisestä suunnittelupäivästä kuin varsinaisesta sisustussuunnittelusta.

Sisustuskonsultoinnin (2 h) aikana käydään läpi juuri niitä asioita, joissa kaipaat neuvoja, ideoita tai vahvistusta. Konsultaatio soveltuu parhaiten silloin, kun olet mahdollisesti tehnyt omia materiaalivalintoja tai alustavia suunnitelmia tai sinulla on vahvoja omia ajatuksia kokonaisuudesta, mutta kaipaat vinkkejä, vahvistusta tai neuvoja päätöstesi ja ajatustesi tueksi.

Suunnittelupäivän (4 h) aikana suunniteltava kokonaisuus käydään läpi laajemmin ja yleensä päivän aikana tehdään runsain määrin konkreettisia valintoja, kuten pintamateriaalivalintoja. Suunnittelupäivän tavoitteet ja aikataulu suunnitellaan yhdessä etukäteen.

sisustussuunnittelua

Sisustussuunnittelussa lopulliset päätökset tekee aina asiakas. Pintamateriaalit valitaan oikeista mallipaloista.

ENITEN EI-VASTAUKSIA: HYÖDYT PARHAITEN SISUSTUSSUUNNITTELUSTA

Jos vastasit useimpiin kysymyksiin ’ei’ hyödyt todennäköisesti enemmän sisustussuunnittelusta, jossa lähdetään liikkeelle yksilöllisestä suunnittelusta juuri sen tarpeen ja laajuuden mukaan, kuin se kulloinkin on. Suunnitteluammattilaisen käyttö säästää aikaasi ja vapauttaa sitä muuhun.

Sisustussuunnittelu itsessään on kuin palapelin rakentamista, ja tässä tarkoituksessa se tarkoittaa, että suunnittelija rakentaa palapelin toiveidesi pohjalta valmiiksi. Näet vilahduksia tulevasta suunnittelijan tekemien havainnekuvien ja 3D-visualisointien avulla.

makuuhuone_meren_rannassa_marikarm

Sisustussuunnitelmat heräävät eloon 3D-visualisoinnilla. Ne myös tukevat asiakkaan päätöksentekoa.

Suunnittelu voi koskea yhtä huonetta tai tilaa tai se voi sisältää laajemmin vaikkapa koko talon tai toimitilan pintamateriaaliehdotukset.

Suunnittelukokonaisuus räätälöidään aina tarpeitasi vastaavaksi ja saat sovitut suunnitteludokumentit (pohjakuvat, 3D-kuvat, mitoituskuvat, kalusteluettelot tms.) käyttöösi. Suunnittelija etsii värit, materiaalit ja ratkaisut, jotka toimivat arjessasi ja joista pidät. Tällöin voit itse keskittyä suunnitelman tekemisen sijasta suunnitelman toteuttamiseen.

SISUSTUSSUUNNITTELUN JA SISUSTUSKONSULTAATION YHDISTELMÄ

Usein päädytään myös yllä mainittujen palvelujen yhdistelmään. Esimerkiksi perheen rakennusprojektin alussa konsultointi hyödyntää suoraan rakennushankkeen etenemistä ja tuo perheelle tietoa ratkaisuista, joihin voidaan alkuvaiheessa vielä vaikuttaa. Konsultaation aikana käyvät usein ilmi myös ne seikat, joissa kaivataan suunnittelijan apua konsultointia enemmän. Myöhemmin projektin edetessä on mahdollista ottaa suunnittelija mukaan suunnittelemaan niitä kokonaisuuksia tai tiloja, joihin sitä erityisesti kaipaat.

Kiinnostuitko? Lue lisää sisustuskonsultoinnista, suunnittelupäivästä ja sisustussuunnittelupalveluista >>