Kirjoittaja: Marika / Luovisio Pvm: lokakuu 24, 2016 Kategoria: Sisustussuunnittelu, Sisustusvinkki Kommentit: 0

Lapsiystävällinen ja lapsiperheiden tarpeisiin perehtynyt sisustussuunnittelu on ihan oma taiteenlajinsa. Kyseessä ei ole missään nimessä pelkkä lastenhuoneen sisustuksen suunnittelu vaan lapsiystävällisessä sisustussuunnittelussa kyse on laajemmasta kokonaisuudesta.

Lapsiystävällisessä sisustussuunnittelussa lähdetään liikkeelle aina perheen tarpeista ja niistä arjen toiminnoista, joilla helpotetaan koko perheen arkea lasten kanssa kodin tiloissa. Tällöin tarkastelussa ovat kodin kaikki tilat.

Olipa kyseessä kurateinen, olohuone tai vaikkapa koko perheen kylpyhuone, toiminnallisuuden suunnitteluun ja arjen sujuvuuteen käytetään lapsiystävällisessä suunnittelussa paljon aikaa. Sen lisäksi, että toiminnallisuuden tarkastelu on suunnittelussa tapetilla, oman osansa saavat myös tekstiilit, pintamateriaalit ja kalusteet. Niiden turvallisuus ja puhdistettavuus ovat avainasemassa.

olohuone

Lapsiystävällinen sisustussuunnittelu tukee lapsiperheen arkea

Lapsiystävällisen sisustussuunnittelun tavoitteena on aina – tilojen mitoitusten, materiaalivalintojen ja kalustuksen avulla –  lapsiperheen arjen toimintojen tukeminen ja arjen sujuvuuden helpottaminen. Lapsiystävällinen suunnittelu voi olla osa kodin sisustussuunnittelua tai koko kokonaisuus voidaan rakentaa sen päälle. Arjen sujuvuus ja esteettiset seikat tarkoittavat eri ihmisille ja perheille eri asioita. Se, mitä se tarkoittaa juuri sinulle ja perheellesi, selviää yhdessä keskustelemalla.

Lapsiystävällisessä sisustussuunnittelussa huomioidaan konkreettisia asioita, kuten:

– Miten perheenne toimii tiloissa tai haluaisi toimia kodin eri tiloissa?
– Miten haluaisitte arjen sujuvan tiloissa / uudessa kodissa?
– Eri ikäisten lasten tarpeiden ja toiveiden huomioimista
– Lapsen mitoitusta ja ylettymiskorkeuksia
– Materiaalien ja kalusteiden turvallisuutta ja puhdistettavuutta
– Lapsen omaa tilaa ja yhteisiä tiloja
– Vaatteiden ja tavaroiden säilytystä
– Lapsen leikin, harrastusten ja omatoimisuuden tukemista sekä
– Lapsen ja aikuisen haaveita uudesta kodista tai omasta huoneesta.

 

lapsiperheen_kuraeteinen

pojan_huoneen_sisustus2

Haluaisitko tietää aiheesta lisää?

Voit ladata itsellesi muistilistan lapsiperheen toimivamman arjen suunnittelusta tai ottaa minuun yhteyttä, niin jutellaan lisää, miten voisin auttaa sinua.

/ Marika

 


marika_ritala-makinen_sisustussuunnittelijaKirjoittaja on sisustussuunnittelija ja kahden pienen lapsen äiti, joka tietää, mitä kodin tiloilta ja kokonaisuudelta vaaditaan, jotta arki tiloissa sujuu. Myöntää olevansa parantumaton esteetikko, joka etsii tapoja tehdä MYÖS lapsiperheiden kodeista kauniimpia lelu-, tuttipullo- ja tavaravuorien keskellä.