Alunperin tämän 1990-luvulla valmistuneen lempääläisen omakotitalon remontin piti rajoittua vain keittiöön ja pesuhuoneeseen, mutta eipä kulunut aikaakaan, kun remontti laajeni käsittämään lähes kaikki kodin pinnat. Vanhat pinnat näyttivät nuhjuisilta uusien pintojen vierellä ja niinpä koko talo koki lopulta muodonmuutoksen.

Mistä remontointi lähti liikkeelle?

Remonttia lähdettiin tekemään alunperin sillä ajatuksella, että oli kodin ilme haluttiin muuttaa synkästä valoisammaksi. Ajatus siitä, että talon myynti olisi ajankohtaista lähitulevaisuudessa, vaikutti erityisesti pintamateriaalivalintoihin, joita tiloihin tehtiin.

Kun tulin mukaan projektiin, materiaali- ja kalustevalinnoilla alkoi olla jo kiire. Päädyimme siitä syystä konsultaatiotyyppiseen lähestymistapaan. Olin asiakkaan mukana valitsemassa pintamateriaaleja rautakaupoissa ja kommentoin keittiötoimittajien tekemiä keittiösuunnitelmia. Tällä tavoin muutokset suunnitelmiin, lopulliset valinnat ja päätökset pystyttiin tekemään nopeasti.

 

kodin_tilat_ennen_remonttia

Materiaaleina tässä 90-luvulla valmistuneessa kodissa näkyivät puupintaiset katot ja portaat, pyökkiset yksityiskohdat ja väreinä vihreä ja punainen. Kylpyhuoneessa ja kodinhoitohuoneessa laattojen värimaailma oli, 90-luvun trendeille tyypillisesti, hennon pastellinsävyinen.

Keittiö ja kylpyhuone remontoitiin katosta lattiaan

Suurimmat muutokset tapahtuivat keittiössä ja kylpyhuoneessa. Keittiön ja kylpyhuoneen muutokset ja remontin lähtötilanne esitellään tarkemmin Etuoven blogissa. Saunan ja kodinhoitohuoneen muutokset esitellään samaisessa jutussa.

90-luvun_talon_keittio2_jalkeen

90-luvun_talon_kylpyhuone_remontin_jalkeen

90-luvun_talon_sauna_remontin_jalkeen

Tummunut puupaneeli katto sai kyytiä

90-luvulla rakennettuissa omakotitaloissa tyypillinen sisäkattomateriaali mänty- ja kuusipaneeli on kaunis materiaali uutena, mutta vuosikymmenten aikana se vähitellen tummuu, kellastuu tai punertuu.
Niin kävi tässäkin omakotitalossa ja totesimme sekä kiinteistövälittäjä Jukka Uituksen että perheen isännän kanssa remontin aikana, että myös paneelikaton maalaus on tarpeen.

Tummunut paneelikatto teki kodin kaikista tiloista matalammat ja synkemmät kuin mitä ne todellisuudessa olivat. Isäntä teki kovan työn katon kanssa ja lopputulos on huikea; Ihan kuin neliöt olisivat tuplaantuneet kaikissa tiloissa. Isäntä irrotti myös vanhat puuportaat ja vei ne ruiskumaalattavaksi. Pimeä porraskuilu muuttui valkoisten portaiden myötä kertaheitolla valoisammaksi.

Tässä vielä kuvasatoa muutoksen läpikäyneestä kodista ja sen tiloista:

asiakkaan_mantyportaat_maalautettiin_valkoisiksi

90-luvun_talon_olohuone_remontin_jalkeen 90-luvun_talon_olohuone2_remontin_jalkeen90-luvun_talon_olohuone3_remontin_jalkeen  90-luvun_talon_olohuonejakeittio_remontin_jalkeen

90-luvun_talon_ruokailutila_remontin_jalkeen_kivitaso_valitila

90-luvun_talon_ruokailutila_remontin_jalkeen2

90-luvun_talon_ruokailutila_remontin_jalkeen

yksityiskohta_olohuone

On sanomattakin selvää, että lopputulokseen ei voi olla muuta kuin tyytyväinen. Valo on palannut tähän taloon.

/ Marika


marika_ritala-makinen_sisustussuunnittelijaKirjoittaja on lempääläinen sisustussuunnittelija ja yrittäjä, joka suunnittelee kotien ja yritysten tiloja asiakasta kuunnellen ja kunnioittaen. Suunnittelun tavoitteena on luoda tilat, joissa yhdistyvät loppuun saakka mietetty toiminnallisuus ja tilojen kauneus, niin että tiloissa on hyvä olla ja arki niissä on sujuvaa.

Suunnittelutoimisto Luovisio tarjoaa tila- ja sisustussuunnittelua, sisustuskonsultointia, suunnittelupäiviä sekä sisätilojen 3D-visualisointia alueella: Lempäälä, Tampere, Valkeakoski, Pirkkala, Akaa, Vesilahti, Nokia, Ylöjärvi, Pirkanmaa ja uudiskohteisiin muuallekin päin Suomea.

Onko sinulla remontti ajankohtainen? Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää.