Kirjoittaja: Marika / Luovisio Pvm: marraskuu 01, 2017 Kategoria: Rakentaminen ja remontointi, Sisustussuunnittelu, Vinkki Kommentit: 0

Olipa kyseessä pieni vessaremontti, uuden omakotitalon pintamateriaalien suunnittelu tai vaikkapa kokonaisvaltainen toimistoprojekti, lopullisten päätösten tekeminen ei ole koskaan helppoa. On osattava ottaa huomioon suunnittelua rajoittavat tekivät, omat tunteet, mietittävä kaikkien tilankäyttäjien tarpeet ja laadittava realistinen budjetti.

Tämän jälkeen on osattava etsiä ja valita oikeat tuotteet ja varmistettava, että lopputulos vastaa sitä, mitä on lähdetty tavoittelemaan. Tällaisen kokonaisuuden käsissä pitäminen voi olla haasteellista ja aikaa vievää ja joskus se voi mennä jopa syvälle tunteisiin.

5 syytä, miksi kannattaa käyttää sisustussuunnittelijaa:

1. Saat käyttöösi loputtoman idea- ja tietopankin ja alan verkostot

Sisustussuunnittelija tekee suunnittelu- ja selvitystyötä työkseen. Suunnittelijalla on valtavasti tietoa ja kokemusta erilaisista pintamateriaaleista, maalisävyistä, valon ja varjon vaikutuksista tilan kokemiseen sekä ymmärrystä siitä, miten tavoitat toivomasi tunnelman erilaisilla nikseillä. Suunnittelijan työssä on olennaista kyky hallita monta osa-aluetta yhtä aikaa, mikä on verraton apu projekteissa, joissa on paljon liikkuvia osia ja päätettäviä asioita.

Suunnittelijan käsien kautta on kulkenut satoja, ellei jopa tuhansia suunnitelmia ja pintamateriaaleja. Hän osaa ehdottaa ratkaisuja, jotka voidaan toteuttaa annetun budjetin rajoissa. Sen lisäksi hän pystyy tuomaan uusia näkökulmia, joita et ole itse tullut edes ajatelleeksi.

Suunnittelijan kautta pääset käsiksi myös alan verkostoihin. Saat ensikäden tietoa siitä, mistä löytyy mitäkin. Suunnittelija tekee yhteistyötä myös eri urakoitsijoiden ja ammattiryhmien edustajien kanssa. Saat vähintääkin vinkkejä, joilla voit löytää tekijöitä ja urakoitsijoita projektiisi.

2. Päätösten tekosi helpottuu ja nopeutuu

Suunnittelijan avulla pääset kiinni siihen, miksi jokin toinen vaihtoehto on sinulle parempi kuin toinen. Pystyt vertailemaan suunnittelijan tekemien suunnitelmien avulla ratkaisuja ja tehdä lopulliset päätökset levollisin mielin, usein nopeammin kuin ilman suunnittelijaa. Suunnittelija antaa sinulle myös ne faktat, joihin perustat päätöksesi niin, ettet tee kriittisiä valintoja pelkästään tunteella.

Suunnittelijaa voisi kuvata järjen ääneksi, joka antaa sinulle ajattelemisen aihetta toiminnallisuuden, puhdistettavuuden ja kestävyyden näkökulmasta ja varoittaa tarvittaessa virheratkaisuista.

3D-visualisointia ja -mallinnusta käyttävät sisustussuunnittelijat auttavat asiakastaan hahmottamaan tulevaa tilaa tai muutosta visuaalisesti, jo ennen kuin varsinaisia lopullisia päätöksiä on edes tehty.

3. Sinulle jää enemmän omaa aikaa

Rakennus- ja remonttiprojektit vievät aikaa kuukausista vuosiin ja kaikki itse tekemäsi työ on käytännössä pois joko työajastasi tai vapaa-ajastasi. Jos rakastat käyttää kaiken vapaa-aikasi kiertelemällä rautakauppoja, vertailemalla eri ratkaisuja ja tuotteita ja pähkäilemällä, mikä materiaali sopii minnekin, sinun ei todennäköisesti kannatta käyttää sisustussuunnittelijaa.

Jos sen sijaan haluat käyttää aikaasi muuhun ja päästä itse projektissa helpommalla, niin silloin suunnittelija on korvaamaton apusi. Tärkeää on, että henkilökemiat natsaavat suunnittelijan kanssa, koska vain silloin voit luottaa työtehtävät suunnittelijalle, joka hoitaa projektia tai sen osia puolestasi. Lue, myös miten valitset suunnittelijan.

4. Henkinen tukesi on lähempänä kuin arvaatkaan

Ensi kertaa rakentava tai remontoiva ei vielä tiedä, mitä kaikkea on edessä, mutta aiemmin remontoineet ja rakentaneet ymmärtävät sen henkisen paineen ja tunnemyrskyn, mikä projektissa tulee eteen useimmille väistämättä jossain vaiheessa. Viimeistään siinä vaiheessa, kun eteen tulee ensimmäinen ongelmatilanne.

On harvinaista, että remontti- tai rakennusprojektissa kaikki menee kerralla putkeen. Yllättäviä – ikäviäkin – juttuja voi tulla eteen remonttikohteessa jo purkuvaiheessa. Uudiskohteessa yllätykset liittyvät usein materiaalitoimituksiin, urakkaviivästyksiin tai asennusvirheisiin.

Sisustussuunnittelija on henkinen tukesi rakennus- ja remonttiprojektissa. Suunnittelija on todennäköisesti uransa aikana nähnyt kaikenlaisia tilanteita läheltä ja kaukaa ja osaa antaa sinulle perspektiiviä, kuinka suhtautua niihin. Parhaassa tapauksessa suunnittelija pystyy auttamaan myös tilanteen ratkaisussa sinun eduksesi.

5. Säästät rahaa, hermoja ja itseäsi

Jos et ole koskaan käyttänyt suunnittelijaa, tulet yllättymään siitä, miten paljon saat suunnittelijalta taustatietoa eri materiaaleista ja niiden toimivuudesta jo lyhyessä ajassa. Saat myös näkökulmia, joita et ole itse edes ajatellut. Todennäköisesti joutuisit kaivamaan itse tietoa usean viikon ajan ja käyttämään aikaasi päästäksesi edes lähelle sitä tietomäärää, mitä suunnittelija voi antaa sinulle vaikkapa muutamassa tunnissa – siltikin todennäköisesti epäilisit, oletko tehnyt oikeat havainnot vai oletko antanut tunteidesi vaikuttaa loppupäätelmiisi.

Useat meistä ovat päiväaikaan työssä ja ovat hyviä siinä, mitä tekevät. Niin myös suunnittelijat. Suunnittelijan valjastaminen tekemään puolestasi jotain, mikä veisi sinulta kaksinkertaisen ajan, on suoraa säästöä. Säästät itseäsi, aikaasi, rahojasi ja hermojasi.

Luovisio on mielellään mukana niin isoissa kuin pienissä rakennus- ja remonttiprojekteissa ja auttaa asiakkaitaan suunnittelemaan koteja, vapaa-ajan asuntoja, toimistoja ja muita tiloja. Tila- ja sisustussuunnittelupalveluiden lisäksi saat Luovision kautta 3D-visualisoinnit. Ai niin, jos olet aikeissa suunnitella toimistotilat itse sen sijaan, että käyttäisit ammattilaista, suosittelen lukemaan myös erään artikkelini – nimittäin: 6 vinkkiä sinulle, joka aiot suunnitella toimistotilan itse

Marika Ritala-Mäkinen
Sisustussuunnittelija, 3D-visualisoija, yrittäjä
puh. 044 537 6844, marika@luovisio.fi

 

Psst… Lue myös milloin suunnittelija kannattaa ottaa mukaan projektiin.

Trackback URL: http://luovisio.fi/5-syyta-miksi-kannattaa-kayttaa-sisustussuunnittelijaa/trackback/